Wat een week!
7 november 2024 - Gorinchem, Nederland
Wat een week!
Woensdag 6 november hebben we nog uitgebreid van het mooie Valencia kunnen genieten. Het was heerlijk zonnig weer en we hadden tickets voor een bezoek met rondleiding in het Palau de les Arts Reina Sofia, het muziekgebouw, geboekt.
Dit bleek een zeer waardig slot van een weekje Valencia met alle wisselende emoties die dat met zich mee heeft gebracht.
Santiago Calatrava heeft zich met het ontwerp en de constructie van dit kunstcentrum helemaal kunnen uitleven. Het gebouw in de vorm van een Griekse helm is (meer dan!) imponerend. Het is immens groot: 15 verdiepingen, waarvan drie onder de grond met ontelbare grote en kleinere ruimtes.
Het is pure schoonheid, zowel van binnen als van buiten. Calatrava heeft bij de uitvoering van zijn bijzondere ontwerp de schitterendste materialen gebruikt: mooie houtsoorten, veelkleurig keramiek, zachtgroen glas uit Murano en comfortabele lederen stoelen in o.a. pauwblauw en zandgeel. Verder zijn er allerlei technische hoogstandjes te zien, zoals een ronddraaiend hijswerktuig voor de decorstukken en kleine videoschermpjes in de stoelen, zodat je geen stijve nek krijgt bij het lezen van de vertalingen van de operateksten.
Ook heel bijzonder is de daktuin op de elfde verdieping. Als je uit de glazen lift (bevestigd aan de buitenkant van het gebouw) stapt, kom je terecht in een complete palmentuin. Via die tuin kun je het auditorium, de kleine concertzaal, betreden.
We waren allemaal, drie Noren, twee Amerikanen en wij tweeën, diep onder de in druk. De Amerikaanse kon door al het moois zelfs even haar diepe, goed zichtbare teleurstelling over de verkiezingsuitslag vergeten. Zij had zich namelijk weken ingespannen om voor Kamala Harris campagne te voeren. Het had helaas niet mogen baten. Het echtpaar overwoog zelfs ernstig om naar Spanje te emigreren.
’s Middags hebben we nog lekker op een terrasje kunnen lunchen en toen was het tijd om naar de luchthaven te gaan. Gelukkig kwam de taxi nu wel en waren we ruim op tijd om rustig (!) in te kunnen checken.
Na een voorspoedige vlucht en een zeer schokkerige landing arriveerden we na twee uur en een kwartier op Rotterdam Airport.
We kijken terug op een – in alle opzichten – memorabele week!

Groetjes
Het was weer een genoegen om deze reis mee te maken. Mooie verhalen en prachtige foto's
Wens jullie een goede thuisreis.