Landsberg am Lech

7 juni 2026 - Mörslingen, Duitsland

Landsberg am Lech

Vrijdag zijn wij begonnen aan onze reis noordwaarts. Het is de bedoeling in Duitsland een stuk van de Romantische Straße (RS) te rijden. Als beginpunt hebben we daarvoor Landsberg am Lech gekozen, zo’n 70 kilometers ten noorden van Füssen. De RS loopt namelijk van Würzburg tot Füssen!

Vanuit Korana was het te ver om in één keer Landsberg am Lech te bereiken. Vandaar dat we Spittal als tussenstop hadden bedacht. Door de regen en een behoorlijk oponthoud voor de grens kwamen we daar pas in de namiddag aan. Onderweg hadden we nog een leuke ervaring op een parkeerplaats. Een mevrouw deed daar aan ‘kofferbakverkoop’. De klep van de achterbak stond open en daar had ze een klein ‘winkeltje’ ingericht met olijfolie, honing en kaas. Zij liet mij meteen wat kaas proeven en toen kon ik er natuurlijk niet meer onderuit om iets te kopen. Een pakket met vier verschillende kleine kazen rijker zijn we daarna weer verder gereden!
De camping was mooi gelegen aan de Drau, maar verder stelde die niets voor. Inchecken in een smoezelig en halfdonker voormalig restaurant, waarbij je zelf je naam op een blaadje uit een ouderwets ruitjesschrift moest schrijven (!). ’s Avonds hebben we – boven verwachting lekker – gegeten in een pizzeria ter plaatse en ’s ochtends hebben we ontbeten in een hotel. Daar zat een hele wandelclub die zich klaar maakte om op pad te gaan.
Verder was er in Spittal niets open. De bakkers die we konden vinden, waren met vakantie!

Ook de tweede reisdag was er weer veel file. Een stuk weg bij München was afgesloten, maar de omleiding werd helaas niet helder aangegeven. Dat zorgde voor veel extra ommetjes.
Vannacht hebben we geslapen op een camping waar we (slechts 🤣) een uur en drie kwartier op het eten moesten wachten. Een Portugees was de eigenaar en putte zich uit in tientallen excuses. Uiteraard hebben we die – zeker met de aangeboden korting en traditionele Kaiserschmarrn 😀 - aanvaard, maar behoorlijk irritant was het wel. Onze bestelling bleek op een verkeerde tafel beland te zijn!

Landsberg is een aardig middeleeuws plaatsje. We hebben daar vanmorgen wat rondgewandeld. De Lech is daar behoorlijk breed en heeft een verval van zo’n meter of twee/drie. Een imposant gezicht!
Er staan grappige, kleine huisjes én kolossale panden. Het stadhuis en één of ander groot gebouw dat wat weg had van een kerk, waren prachtig beschilderd. We zijn een andere kerk binnengegaan, waar net een dienst gaande was. Er speelde een orgel dat een klank voortbracht die regelrecht bij ons binnenkwam. Zo mooi!
Ook is er nog een belangrijk deel van de hoge stadswal met een aantal poorten intact. Kortom een leuke plaats om even te bezoeken.

Vanaf daar zijn we naar Augsburg gereden om daar op Camping Bella Augusta twee nachten te blijven. We hadden via internet gereserveerd. Na vijf minuten hadden we het daar echter wel gezien. De camping bleek vlak bij de snelweg te liggen en erg vol te zijn. Tot overmaat van ramp kwam er ook net een groep campers en caravans van de NKC aan. Nu zitten we op een klein en rustig campinkje tussen Dillingen en Höchstadt in. Het is hier vrij vlak, dus je kunt er goed fietsen en dat gaan we morgen dan ook doen!

1. Watze Flach:
    7 juni 2026
    Weer een bijzondere ervaring rijker toch, ondanks alle ' tegenslagen? Wellicht dat wij, als de caravan bevalt, ook een jullie rtud voor een stuk gaan maken. Je verhalen rn foto's nodigen ons echt uit...
  2. Thea:
    7 juni 2026
    Prachtige foto's in een wonderschone omgeving..de kerk is schitterend...geniet op jullie gemak van deze prachtige omgeving....
  3. Simha:
    7 juni 2026
    Het weer ziet er anders uit maar ook dat eordt beter de komende dagen🙏💕
  4. Elisabeth:
    7 juni 2026
    Mooi weer en aam Augsberg hebben Gerrit en ik goede herinneringen zijn we nog paddestoelen gaan zoeken met stel dat uit Augsberg kwam. Klopt dat Gerrit?