De Jersey Zoo
4 september 2026 - Saint Helier, Jersey
De Jersey Zoo
Wij besloten op de laatste dag van ons verblijf op Jersey een bezoek aan de Jersey Zoo te brengen. Bus 13 stopte voor het hotel en bracht ons in 50 minuten bij de dierentuin.
Gerald Durrell heeft deze prachtig aangelegde plek in 1959 geopend. De dierentuin lijkt eigenlijk meer op een safaripark dan op een traditionele dierentuin. De dieren hebben er namelijk enorm veel leefruimte.
Tot op de dag van vandaag zet de Durrell Wildlife Conservation Trust zich in voor onderzoek naar en het in stand houden van zeldzame en bedreigde diersoorten.
Wij hebben dan ook zeer bijzondere dieren gezien, zoals ‘rare’ zwijnen, grote otters en schildpadden met een ‘hoge rug met blauwe strepen’. Verder kwamen we vrij kleine, echt knalgele kikkers en nog kleinere groene kikkertjes met gele stipjes tegen. Ook was er een volière met prachtig gekleurde vogels, een vlindertuin en waren er de meest bizarre leguanen. We vielen eigenlijk van de ene verbazing in de andere!
Toen het ’s middags – voor het eerst deze week – stevig begon te regenen, zijn we via een omweg terug naar St. Helier gereden. Daar brak de zon gelukkig alweer door en konden we op ons favoriete plein, La Place de la Libération, nog een laatste terrasje pakken.
Al met al hebben we zeer genoten van Jersey. De mensen zijn over het algemeen heel vriendelijk en behulpzaam en er is veel te zien en te beleven, zoals jullie hebben kunnen lezen. Wij vinden dit Kanaaleiland een absolute aanrader en zijn zeker van plan ook nog een keer naar Guernsey te gaan.

Goede terugreis en tot een vlg keer!
Lieve groet,
Elisabeth