Legoland

27 mei 2024 - Billund, Denemarken

Legoland

Zondagmorgen hebben we onze 5-sterrencamping met enige weemoed verlaten. We moeten maar weer afwachten op wat voor soort camping we hierna terechtkomen 😂!

We konden pas vanaf 15.00 uur terecht op  “Legoland Holiday Village” en hoefden slechts 60 km af te leggen. Vandaar dat we besloten een omweggetje te maken.
We stelden de navigatie dan ook eerst in op Esbjerg, een plaats van ruim 70.000 inwoners gelegen aan de westkust.
Esbjerg viel ons wat tegen; vanwege de zondag was er bijna niets open. De moeite waard waren de watertoren die net op een kasteeltoren leek, een heel steil park en een aardig plein met diverse terrassen (dat wij helaas pas na de koffie ontdekten!).

Na deze tussenstop reden we door naar Billund. De lange rechte weg was best slaapverwekkend en het landschap was ook nogal eentonig. Tot overmaat van ramp reden we recht op een pikzwarte lucht af en voltrok zich al gauw pal boven ons hoofd een wolkbreuk. Het water viel met bakken uit de hemel.
Op de camping hadden zich dan ook zeer veel plassen gevormd. Met moeite hebben we een min of meer droge plek kunnen vinden. We wilden namelijk niet het risico lopen dinsdag niet meer weg te kunnen rijden! Er werd ons namelijk meteen bij de receptie medegedeeld dat er geen tractors  waren om campers uit de modder te trekken. Waarvan acte!
We kwamen op de camping wel meteen in de ‘LEGOstemming’. Bij de receptie en in het restaurant staan overal legofiguren en op het campingterrein zelf zijn diverse groepen legodieren, zoals hertjes, bevers, wolven en beertjes te vinden. Erg leuk!

Maandagmorgen hadden we allebei enig weerzin tegen het onszelf opgelegde uitje en dat werd er bij de toegangspoortjes niet beter op. Het was daar namelijk ontzettend druk. Er stonden heel veel (groot)ouders met kinderen uit verschillende landen. We hoorden Italiaans, Engels en Amerikaans en dus vroegen we ons af: hoeven die kids niet naar school? Ook waren er veel Deense middelbare scholieren op schoolreisje met de bus.
Eenmaal binnen verspreidde de meute zich gelukkig snel, zodat we eigenlijk totaal geen last van deze tsunami aan bezoekers gehad hebben.

Legoland is een soort combinatie van Madurodam en de Efteling. De attracties, zoals achtbanen e.d. hebben wij gevoeglijk overgeslagen. Wij houden daar helemaal niet van.
Van ‘Madurodam in LEGO’ hebben we daarentegen zeer genoten. De voorstellingen van Deense plaatsen als Ribe en Kopenhagen waren zeer herkenbaar en ook het Noorse Bergen lag nog vers in ons geheugen! Wij vonden het heel bijzonder om te zien dat Nederland zo sterk vertegenwoordigd was met de poort van Sneek, Kinderdijk en Amsterdam. Echt schitterend. Verder maakten de Taj Mahal, Abu Simbel, de Acropolis, het Capitool en de NASA, waar een heuse raket werd afgeschoten, veel indruk. Er was teveel om allemaal op te noemen!
Overal reden bovendien treinen, auto’s, bussen en metro’s en voeren er bootjes die soms zelfs sluizen moesten passeren. We keken – ook als volwassenen - onze ogen uit!

Kortom: onze lichte tegenzin van was al snel omgeslagen in plezier en enthousiasme. Versleten, maar zeer voldaan verlieten we om een uur of vier het park.  Het was een topdag geweest.

1. Thea:
    27 mei 2024
    Super dat jullie zo konden genieten van het grote Lego speelpark.weer een nieuwe beleving opgedaan....fijne avond
  2. Gerard:
    27 mei 2024
    hoi vakantiegangers,
    ondanks de wolkbreuk, hebben jullie toch genoten van de dag.
    zo te lezen was legoland een groot succes, veel te zien en te beleven.
    ook de foto"s zijn weer prachtig, vooral die 2 mooie mensen. veel plezier de komende dagen.
  3. Simha:
    28 mei 2024