14 Februari

14 februari 2026 - Puerto Rico de Gran Canaria, Spanje

14 Februari

Zaterdag de 14e is het Gerrits verjaardag en de geboortedag van mijn vader 102 jaar geleden. Bovendien viert de commercie Valentijn. Redenen genoeg om er een bijzondere dag van te maken.

We hebben ‘s morgens voor de laatste keer de rode Yaris ‘van stal gehaald’. Het is een heerlijke auto en het karretje heeft goede diensten gedaan. Met name de ‘versnelling’ B (van brake) is hier heel handig. De wegen gaan behoorlijk op en af en in de B-stand hoef je niet steeds bij te remmen. Thuis gebruiken we deze stand eigenlijk nooit.

Onze bestemming Las Palmitos ligt zo’n 25 km van ons hotel vandaan. Vooral het laatste stuk over een smalle weg door een vallei is mooi. Door de erg kronkelige weg is het continu een verrassing wat er achter de bocht weer tevoorschijn komt. We stonden dan ook ‘ineens’ op het parkeerterrein van het park.
De entree is aan de hoge kant, maar het is het bezoek meer dan waard! Op de steile wanden van de Barranco de Palmitos is een ware oase gecreëerd. Het geklater van water her en der versterkt dat oase-gevoel.

Overal staan prachtige palmen en er groeien allerlei soorten cactussen. Er is een orchideeëntuin met bijzondere bloemen in de schitterendste kleuren. Ook is er een kleine vlindertuin met mooie vlinders. Er schijnen zeker 1500 vogels – al dan niet min of meer vrij – rond te vliegen. Verschillende soorten papegaaien hebben de overhand. We hebben ook nog wat kleinere diertjes, zoals stokstaartjes, apen en schildpadden (van ‘mini’ tot een kolos van 400 kg!) gezien. De klapper was echter bij het bassin van de dolfijnen. In het dolfinarium werd een show gepresenteerd van enorm hoog niveau. Samen met ca. 500 andere mensen hebben we genoten. In Nederland zijn dit soort shows allang verboden, maar hier mag dat blijkbaar nog. De dieren lijken er trouwens veel plezier in te hebben en de verzorgers gaan zeer liefdevol met de dolfijnen om. Echt mooi om te zien!

Vanavond heb ik Gerrit op een etentje in Don Quichote getrakteerd. We hebben hier al een keer ’s middags gegeten en dat was heel goed. Ook nu was het eten weer verrukkelijk. Een prima afsluiting van een 76e verjaardag!

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Ronald Hage:
    14 februari 2026
    Gerrit, van harte en nog vele jaren !
  2. Thea:
    14 februari 2026
    Hartelijk Gefeliciteerd Gerrit..en nog vele mooie jaren gewenst!!
    En bedankt weer voor het mooie reisverslag Ellen.
    Fijn weekend.
  3. Elisabeth:
    14 februari 2026
    Hieperdepiep je heb vast een fijne dag gehad.
    Ik denk iedere keer weer aan alle krentenbollen..........
    Ellen jij ook van harte natuurlijk!!
  4. Ans:
    15 februari 2026
    Gefeliciteerd Gerrit. Een mooie datum en een mooie plek om je verjaardag te vieren!
  5. Ton van lisdonk:
    15 februari 2026